Je houdt van het werken met en voor jonge kinderen (0-8), in het educatieve of sociale domein. Je weet dat een stevig fundament voor de ontwikkeling van jonge kinderen nodig is en dat dat beter kan.
In de Masteropleiding Jonge Kind (MJK) werken we met studenten samen aan het verbeteren van hun praktijk. Dat doen we in verschillende disciplines in het werkveld van het jonge kind met steeds hetzelfde doel: alle jonge kinderen optimale ondersteuning te bieden bij hun ontwikkeling. We versterken de integrale samenwerking aan kansrijke contexten en zorgen voor passende inbedding in de organisatie en procedures. Zo werken we samen aan een systeemverandering in het werkveld.
Onze uitdaging is om je in twee jaar op te leiden tot een onderzoekende verbinder en cultureel responsieve aanpakker die in de wereld van het jonge kind het verschil gaat maken. Zo leer je hoe je via de methodiek van participatief actieonderzoek samen met anderen (collega’s, partner organisaties, ouders, de kinderen zelf) werkt aan complexe vraagstukken. De vraagstukken waar je mee aan de slag gaat vinden plaats op verschillende niveaus; micro (het verbeteren van het handelen van de jonge kind professionals), meso (het zorgdragen voor gemeenschappelijke facilitering en betekenisgeving van de verbeteringen op organisatieniveau) en over de grenzen van de eigen werkplek heen (interdisciplinair).